Mikä on Patina ry?

Patina ry on Tampereen yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestö.
Se järjestää opiskelijoilleen monipuolisia tapahtumia, valvoo etuja ja toimii linkkinä opiskelijoiden sekä henkilökunnan välillä. 

Patina ry on suhteellisen pieni ainejärjestö Tampereen yliopiston sisällä. Uusia opiskelijoita otetaan sisään vuosittain noin 35. Me ”patinistit” kuitenkin koemme, että pienuutemme on suuri vahvuus. Olemme tiivis ja kaikki mukaan ottava ainejärjestö!

Ainejärjestömme kuuluu yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan (SOC). Tiedekunnan tasolla asioistamme huolehtii näi ollen YTY eli Yhteiskunta- ja terveystieteiden ylioppilaat ry.

Täältä pääset tarkemmin tutustumaan Tampereen yliopiston historian tutkinto-ohjelmaa:
https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/historian-koulutus#switcher-trigger–overview

Tampereen yliopiston video tutkinto-ohjelmasta (2020). Videolla puhuu professori Pirjo Markkola, maisterivaiheen opiskelija Juho Aarikka sekä kanditaattivaiheen opiskelija Taru Lahtinen.

Patina ry on myös osa Historian Opiskelijain Liittoa.
HOL on valtakunnallinen, historian opiskelijoiden edunvalvontaan keskittynyt järjestö.
Eli se on kaikkien, Suomessa historiaa opiskelevien kattojärjestö. Eri puolella Suomea opiskelevat historioitsijat pitävät siis vahvasti yhtä!
Liiton kautta eri historian ainejärjestöt pääsevät pitämään keskenään hauskaa esimerkiksi risteilyjen ja seminaarien kautta.

Lisätietoa: https://hol.fi.