Historian Lehti

Kaikki Hileet löytyvät tämän linkin takaa!

Kannattaa käydä kurkkaamassa, esimerkiksi mitä aikaisempina vuosina patinistit ovat kirjoitelleet!
Uusimmat lehdet löytyvät myös ainejärjestötilasta ja vaihtelevissa määrin Patinan ilmoitustauluilta.

Mikä on Hile?

Historian Lehti eli tuttavallisemmin Hile on Patinan oma lehti, jota on julkaistu jo vuodesta 1973. Lehden myöhempänä esikuvana on ollut Suomessa vuosina 1977–1980 ilmestynyt punk-lehti Hilse. Hileen suuntaviivat määrittyvät pitkälti kulloisenkin päätoimittajan mukaan, mutta tämänhetkisenä linjana on ollut laaja saavutettavuus ja jokaisen patinistin (ja Patina-mielisen ei-patinistin) mahdollisuus tuottaa sisältöä lehteen. Tällä hetkellä Hile ilmestyy kaksi kertaa vuodessa: keväisin ja syksyisin.

Sisällöllisesti Hile on pyritty pitämään monipuolisena lehtenä. Tekstin tyyppi voi vaihdella laidasta laitaan aina asiatyylisistä kolumneista tai informatiivisista artikkeleista Manowar-äijän leffanurkkaan sekä siitä eteenpäin muumihoroskooppiin ja Mika Häkkisestä kertoviin runoihin. Myös useita sarjakuvia on viimeisimmissä Hileissä nähty, eli visuaalinen sisältökin on yhtä lailla toivottavaa!

Ylipäätään jos mikään Hileessä kiinnostaa tai herättää kysymyksiä, tavoittaa päätoimittajan esimerkiksi sähköpostitse tai yliopistolla hihasta nykäisemällä.

Muutamia yleisiä huomioita Hileen sisällön tekemiseen liittyen:

  • Ilmoita päätoimittajalle halukkuudestasi tehdä sisältöä lehteen, jotta pysytään kärryillä lehteen tulevasta sisällöstä.
  • Kiinnitä huomiota aihevalintaan: jos lehdellä on teema, kytke juttusi mahdollisuuksien mukaan siihen. Ajankohtaisista asioista tai tapahtumista kertovat reportaasit tms. ovat myös toimivia.
  • Valmiit tekstit lähetetään päätoimittajan sähköpostiin. Kun lähetät valmiin tekstin, pyri lähettämään se .docx-muodossa jos lähetät pelkän tekstin ilman asettelua ja muotoilua.
  • Mikäli haluat kuvituskuvia, lähetä haluamasi kuvat samalla tai anna ohjeistus siitä, minkälaisia kuvia haluat tekstisi tueksi.
  • Kirjoittaa voi omalla nimellään, tai haluamallaan salanimellä. Ilmoita, jos haluat tekstisi julkaistavan jollain muulla nimellä kuin omallasi.
  • Älä sorru mauttomuuksiin! Vaikka myös ei-niin-vakavat tekstit ovat osa Hilettä. Luotamme jokaisen henkilökohtaiseen harkintakykyyn siitä, mikä on korrektia ja mikä sopimatonta. Hileen toimitus tarkastaa tekstit joka tapauksessa ennen niiden julkaisua.