Historian Lehti

Vanhat Hileet löytyvät tämän linkin takaa!

Hile 1/2020

Tulevan HiLeen teema tulee olemaan hyvinvointi ja pahoinvointijota en sen tarkemmin määrittele, koska käsitteet ovat monitulkintaisia. Aikaa kirjoittamiseen on alustavasti sunnuntaihin 15.3.2020 asti.

Ohjeita kirjoittajalle:

Oletko aina halunnut kirjoittaa lehtijuttuja vai haaveiletko salaa toimittajan urasta historian tutkinto-ohjelman kautta?
Jos vastasit edes jompaan kumpaan kyllä, tai voisit kuvitella vastaavasi, hyviä uutisia: HiLe eli Historian Lehti tulee taas! HiLeeseen tarvitaan motivoituneita (ja sitoutumisvalmiita) kirjoittajia, joilta löytyy ideoita ja innostusta tekstin tuottamiseen. Temaattisesti HiLe on PUNK-lehti, eli inspiraatiota tekstin tyyliin voi ammentaa esimerkiksi tästä faktasta, mutta lehteen hyväksytään monenlaisia tekstejä aina huumorissävytteisestä jutusta vakavaan asiatekstiin (alaviitteillä tai ilman). Tekstilaji voi olla käytännössä mikä tahansa, eli kirjoittajana SINULLA on vapaat kädet luovan työn suhteen. Aiemmissa HiLe-julkaisuissa on ollut mm. Muumihoroskooppi, puuhanurkka (johon sai itse piirtää), Häkkisen Mikasta kertovia runoja ja paljon muuta.

Jos kirjoittaminen HiLeeseen kiinnostaa, ilmoita siitä päätoimittajalle joko sähköpostitse (rony.sakkara@tuni.fi) tai kasvotusten. Samalla olisi suotavaa myös ilmoittaa suurin piirtein se, mistä aikoo kirjoittaa.

Muutamia huomioita ja vaatimuksia tekstin kirjoittamiseen liittyen:

  • Olisi hyvä, jos teksti liittyy jollain tavalla lehden teemaan. Ehdoton vaatimus tämä ei kuitenkaan ole, mutta myös teemaan sinänsä liittymättömän jutun voi myös pienellä luovuudella perustella sopivaksi! Tekstin pituudella ei ole väliä.
  • HiLeeseen otetaan mieluusti vastaan ajankohtaisista asioista kertovia tekstejä, eli ajankohtaisesta asiasta tai ilmiöstä, tapahtumasta tms. kirjoittaminen on vain positiivista.
  • Valmiit tekstit lähetetään päätoimittajan sähköpostiin. Kun lähetät valmiin tekstin, pyri lähettämään se .docx-muodossa jos lähetät pelkän tekstin ilman asettelua ja muotoilua. Mikäli haluat kuvituskuvia, lähetä haluamasi kuvat samalla tai anna ohjeistus siitä, minkälaisia kuvia haluat tekstisi tueksi. Tekstin voi palauttaa .pdf-muodossa, jos tietynlainen asettelu on tekstin ja kuvien kannalta keskeistä.
  • Kirjoittaa voi omalla nimellään, tai haluamallaan salanimellä. Ilmoita, jos haluat tekstisi julkaistavan jollain muulla nimellä kuin omallasi.
  • TÄRKEÄ: Älä sorru mauttomuuksiin! Vaikka myös ei-niin-vakavat tekstit ovat osa HiLettä. Luotamme jokaisen henkilökohtaiseen harkintakykyyn siitä, mikä on korrektia ja mikä sopimatonta. HiLeen toimitus tarkastaa tekstit joka tapauksessa ennen niiden julkaisua.