Historian Lehti

Vanhat Hileet löytyvät tämän linkin takaa!

Mikä Hile?

Historian Lehti eli tuttavallisemmin Hile on Patinan oma lehti, jonka esikuvana on Suomessa vuosina 1977–1980 ilmestynyt punk-lehti Hilse. Hileen suuntaviivat määrittyvät pitkälti kulloisenkin päätoimittajan mukaan ja tällä hetkellä pyrkimyksenä on pitää Hile julkaisuna, jota tekevät Patinan jäsenet Patinan jäseniä varten. Tämä tarkoittaa konkreettisesti sitä, että lehti pyrkii olemaan pientä sisäpiiriä laajemman yleisön tavoitettavissa ja jokaisen Patinaan kuuluvan mahdollisuutta tuottaa sisältöä lehteen. Tällä hetkellä Hile ilmestyy kaksi kertaa vuodessa: keväisin ja syksyisin.

Sisällöllisesti Hileessä on esimerkiksi vakavia, puolivakavia ja humoristisia tekstejä kuvineen. Tekstin tyyppi voi vaihdella laidasta laitaan aina asiatyylisistä kolumneista tai informatiivisista artikkeleista Manowar-äijän leffanurkkaan sekä siitä eteenpäin muumihoroskooppiin ja Mika Häkkisestä kertoviin runoihin.

Tällä hetkellä työn alla on Hile 2/2020 ”SUPERMEGAHILE”, joka ilmestyy myöhemmin syksyllä. Mikäli sisällön tuottaminen muodossa tai toisessa tähän numeroon kiinnostaa, ole ehdottomasti yhteydessä! Mahdollisuus on tehdä tämä täysin vapaasti tai päätoimituksen valmiin idealistan mukaisesti, jossa on esimerkkejä lehteen kaivatusta sisällöstä.

Ylipäätään jos mikään Hileessä kiinnostaa tai herättää kysymyksiä, tavoittaa päätoimittajan esimerkiksi sähköpostitse (rony.sakkara@tuni.fi) tai yliopistolla hihasta nykäisemällä.

Muutamia yleisiä huomioita ja vaatimuksia tekstien kirjoittamiseen liittyen:

  • Olisi hyvä, jos teksti liittyy jollain tavalla lehden teemaan. Ehdoton vaatimus tämä ei kuitenkaan ole, mutta myös teemaan sinänsä liittymättömän jutun voi myös pienellä luovuudella perustella sopivaksi! Mikäli numerolla ei ole erillistä teemaa, voi tämän kohdan sivuuttaa täysin. Tekstin pituudella ei ole väliä.
  • HiLeeseen otetaan mieluusti vastaan ajankohtaisista asioista kertovia tekstejä, eli ajankohtaisesta asiasta tai ilmiöstä, tapahtumasta tms. kirjoittaminen on vain positiivista.
  • Valmiit tekstit lähetetään päätoimittajan sähköpostiin. Kun lähetät valmiin tekstin, pyri lähettämään se .docx-muodossa jos lähetät pelkän tekstin ilman asettelua ja muotoilua. Mikäli haluat kuvituskuvia, lähetä haluamasi kuvat samalla tai anna ohjeistus siitä, minkälaisia kuvia haluat tekstisi tueksi.
  • Kirjoittaa voi omalla nimellään, tai haluamallaan salanimellä. Ilmoita, jos haluat tekstisi julkaistavan jollain muulla nimellä kuin omallasi.
  • TÄRKEÄ: Älä sorru mauttomuuksiin! Vaikka myös ei-niin-vakavat tekstit ovat osa Hilettä. Luotamme jokaisen henkilökohtaiseen harkintakykyyn siitä, mikä on korrektia ja mikä sopimatonta. Hileen toimitus tarkastaa tekstit joka tapauksessa ennen niiden julkaisua.