Yleinen

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Patinaan!

Onnittelut opiskelupaikasta, tuleva historian opiskelija ja yliopistoyhteisön jäsen! Raskas pääsykoerupeama on ohi, ja nyt on aika nauttia kesästä ja kovalla työllä ansaitusta opiskelupaikasta.

Syksyllä pääsette sukeltamaan sekä historian, että yliopistoelämän rikkaaseen maailmaan. Matkallanne kohti historian suuruuksia ja opiskelijaelämän hienouksia matkaoppainanne tulevat olemaan mitä parhaimmat tuutorimme, jotka tutustuttavat teidät niin yliopistoon, historianopiskeluun, kuin vapaa-ajan yhteisöön. Tuutorien ohella teitä tulevat nykäisemään hihasta Patinistit eli Tampereen yliopiston historianopiskelijoiden ainejärjestön jäsenet, jotka eivät malta odottaa, että pääsevät tapaamaan uusia opiskelijoita. Matkallanne läpi yliopistoelämän kiemuroiden etujanne valvomassa ja matkahupeja järjestämässä toimii Patina ry:n hallitus, jonka jäsenet ovat samaan aikaan itse elämässä omaa elämänsä seikkailua teidän kanssanne.

Sukeltaessanne historianopiskelun syvyyksiin tulette huomaamaan, että historian opiskelu vie teidät pohjaan asti pohtimaan merenpohjasta löytyvien hylkyjen aarteita. Ette enää kahlaa ainoastaan läpi vuosilukujen, vaan opitte näkemään syy- ja seuraussuhteita ja historian pitkiä linjoja, joiden kautta menneisyyden vaikutukset tulevat satojen vuosien päästä osaksi nykypäivää. Pääsette myös nopeasti tutkimaan itse historiaa ja tekemään omia päätelmiänne. Historian vuosisatoihin uppoutumisessa oppainanne tulee olemaan mitä parhain historian laitoksen henkilökunta, josta löytyy osaamista antiikin ihmeistä lähihistoriamme tapahtumiin.

Yliopistoelämä tulee olemaan teille mahtava matka, matkan varrella tulee olemaan loputtomasti mahdollisuuksia niin opintojen, kun vapaa-ajankin osalta. Niin paljon kiinnostavia historian kursseja ja sivuaineita. Niin paljon uusia ystäviä ja tuttavia. Niin paljon mahtavaa vapaa-ajan aktiviteettia, jonka lomassa viettää elämänsä parhaat vuodet. Matkan päässä odottaa iso, paha ja pelottava työelämä. Paitsi, että ei odota, koska olette opiskelemassa historiaa ja kuten viisaat opettajamme ovat todenneet, historian tutkiminen ei ole työtä, se on elämää. Historia tulee antamaan teille monipuoliset eväät, joiden turvin jatkaa työelämään. Työelämästä murehtimisen aika ei ole kuitenkaan nyt. Nyt on aika valmistautua nauttia tulevista vuosista, jotka ainakin allekirjoittaneella ja aika monella muullakin tutulla historianopiskelijalla ovat olleet elämän parhaita vuosia.

Mukavaa ja rentouttavaa kesää ja lämpimästi tervetuloa Patinaan! ❤

Lauri Ikola, puheenjohtaja

girl-2203338_1920