Yleinen

Tervetuloa Patinaan

Tukkajumala.jpg
Matti on keksinyt lätkän ja lyijykynän

Onnea valituille ja tervetuloa Patinaan!

Panostus pääsykokeisiin on kantanut hedelmää ja paikka Tampereen yliopistosta ja sen hulppeimmasta ainejärjestöstä on irronnut. Opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen voitte vielä nauttia vapaista kuukausistanne ennen suurta elämänmuutosta, joka tulee yliopiston ja historian opiskelun muodossa. Aika saattaa tuntua pitkältä kuin Likusteritiellä konsanaan, mutta pian kesä on ohitse ja pääsette ottamaan ensiaskeleenne akateemisessa maailmassa.

Syksyllä teidän ensimmäinen kosketuksenne yliopistomaailmaa tulee olemaan teidän omat tuutorinne, jotka ohjaavat teidät osaksi yliopistoelämää sekä neuvovat teitä opintojen alussa. Syksyllä tahti voi ensimmäisten opiskeluviikkojen tuntua hektiseltä, sillä tietoa tulee paljon ja monesta eri suunnasta. Ettei tämä määrä tunnu liian ylivoimaiselta, kannattaa luottaa tuutoreihin, eli pyytäkää rohkeasti apua arkipäiväisiltäkin tuntuvissa tilanteissa. Myös ainejärjestönne Patinan jäsenistö, jotka tapaatte ensimmäisinä päivinä yliopistolla, auttaa teitä kaikin mahdollisin tavoin.

Kun opiskelun makuun on päässyt kiinni kunnolla, kannattaa ehdottomasti myös tarttua kiinni vapaa-ajan mahdollisuuksiin joita yliopistoelämä tarjoaa. Meiltä löytyy esimerkiksi omat urheiluvuorot, lautapeli-illat, saunaillat ja karaoketurnaukset (Popedan Lihaa ja Perunaa esittäminen on kielletty) ja monet muut tapahtumat, jossa jäsenistö pääsee pitämään hauskaa keskenään. Tapahtumia Patinassa järjestetään paljon ja kannattaa lähteä rohkeasti mukaan tapahtumiin ja toimintaan, sillä tapahtumista löytää itselleen kavereita, uusia mielenkiinnon kohteita ja harrastuksia. Ikinä ei tiedä mihin akateeminen seikkailu vie ja mitä sieltä löytää.

Eli innolla odottamaan syksyä! (Enää 2kk boii)

Matti Sammalkangas

Patina ry

Puheenjohtaja