Blogi

HISA09 Työelämäkurssi

Tampereen yliopiston historian oppiaine järjesti ensimmäisen kerran kurssin, jonka tarkoituksena oli valmentaa yhteiskunta- ja kulttuurintutkimuksen alan opiskelijoita ammattikirjoittajan valmiuksiin eri medioissa, free lancerina tai yrittäjänä, tutkijana ja/tai toimittajana. Näiden lisäksi eräillä kurssin luentokerroilla sivuttiin myös yleisesti yrittäjyyttä ja muita mahdollisia työllistymisaloja. Kurssin suuren suosion vuoksi, tälle kurssikerralle valikoitiin pelkästään historianopiskelijoita. Mikäli et tällä kerralla päässyt osallistumaan kurssille, niin ei hätää! Kurssi tullaan järjestämään uudestaan myös ensi vuonna.

Specia ry:n edustaja Elli Suonpää

Kurssin vastaavana opettaja toimi Marko Nenonen ja hänen lisäkseen luennolla kuultiin useita kiinnostavia puheenvuoroja vierailevilta luennoitsijoilta. Ensimmäisen luentokerran puhujana toimi Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä ja hänen luentonsa keskittyi pääasiassa luovaan talouteen yhteiskunta- ja kulttuurialan erilaisissa tehtävissä. Toisella luennolla kurssilaiset pääsivät kuulemaan asiantuntijatyöskentelystä kuntasektorilla Nurmijärven kunnan viestintäpäällikön ja tiedelehti Hybriksen aktiivin Teemu Siltasen johdolla. Kurssin viimeisen vierailijaluennon piti Kangas Median perustaja Rami Kangas ja hän kertoi kurssilaisille henkilöbrändäämisestä ja sen merkityksestä työelämässä. Muut kurssin luennot tapahtuivat Marko Nenosen johdolla ja niiden aiheena toimi pääasiassa tilaustutkimuksen tuottaminen ideasta painoon.

Y-Kampuksen edustaja Maria Ruokonen

Kurssin yhtenä suoritusmahdollisuutena oli hankkia kurssin päätöstilaisuuden järjestämistä varten sponsorirahoitus, jolla kustannettaisiin tilaisuuden tarjoilut. Harjoituksen tarkoituksena oli saada kokemusta työelämään liittyvistä viestintä- ja yhteistyötaidoista. Kurssilaisten keskuussa syntyi neljän hengen työryhmä, jotka lähtivät metsästämään kiinnostuneita yhtiöitä ja järjestöjä sponsoroimaan päätöstilaisuutta. Tehtävään kuului asianmukaisen tarjouksen tekeminen mahdollisille sponsoreille, yhteydenpito sponsoreiden kanssa, sopimuksen luominen ja allekirjoittaminen sekä tarjoilun tilaaminen päätöstilaisuuteen.

Museoalan ammattiliitto MAL ry:n edustaja Heta Hedman

Kurssin päätöstilaisuuden sponsoreiksi valikoituivat Specia – Asiantuntijat ja esihenkilöt ry, Tampereen yliopiston Y-Kampus, Museoalan ammattiliitto MAL ry sekä K-Citymarket Lielahden kauppias! Tilaisuuteen osallistuneiden sponsorien edustajat pitivät tilaisuudessa puheenvuorot ja tämän lisäksi siellä järjestettiin arvonta, jonka palkinnon tarjosi Y-Kampus. Tarjoilun tilaisuuteen järjesti Fazer Food & Co. -ravintola Minerva.

Päätöstilaisuuden työryhmä yhdessä sponsorien edustajien ja Marko Nenosen kanssa

Kiitos kaikille kurssille osallistuneille ja päätöstilaisuuden sponsoreille!